Region Sörmland blir den åttonde regionen att välja Cambios journalsystem för vaccinationer, Cambio MittVaccin.

Med MittVaccin får Region Sörmland en komplett molnbaserad plattform för hela den offentligt finansierade vaccinationsverksamheten, både den som drivs i regional regi samt för privata och kommunala aktörer som vaccinerar på uppdrag av regionen.

– Vi är glada och stolta över det förtroende Region Sörmland och övriga kunder ger oss. Det finns ett stort intresse för vår lösning hos både offentliga och privata aktörer just för att den är användarvänlig samt att det finns omfattande möjligheter att dela data för uppföljning och vård men även för den enskilde invånaren, berättar Tomas Block, chefsläkare och vice VD för Cambio.

Införandeprojektet hos region Sörmland har nu startat och planen är att systemet kommer att vara i drift första kvartalet 2022.

________________________________________

Om Cambio
Cambio grundades 1993 och har sedan dess levererat heltäckande IT-lösningar för hälso- och sjukvårdsorganisationer samt verksamhetssystem för kommuner. Idag är Cambio ett e-hälsoföretag, som tillhandahåller smarta, pålitliga och användarvänliga lösningar för att förbättra vård och omsorg.

Om Cambio Mitt Vaccin Journal
MittVaccin Journal är ett journalsystem med ett helt digitalt flöde med tidsbokning, hälsodeklaration, påminnelser samt ett snabbflöde där vaccin och batchnummer är förberett. Mitt Vaccin Journal används nu av 8 regioner, ett stort antal kommuner samt över 100 privata vaccinatörer över hela Sverige. Hitills har över 3,5 miljoner vaccindoser mot covid-19 registrerats i MittVaccin vilket motsvarar en fjärdel av samtliga vaccindoser i Sverige.

Mor och dotter kramas

Vi erbjuder moderna digitala ehälsotjänster kopplade till vaccinationer för både vårdgivare och invånare.