Microsoft och Cambio har under lång tid samarbetat kring Cambio COSMICs tekniska plattform och Microsofts plattform baserat på bla SQL-server och Windows. Samarbetet har under de senaste två åren utvidgats till Azure Cloudtjänst för Cambios CDS lösning samt med eBesök med integration av COSMIC och Skype for Business vilket möjliggör Digitala vårdmöten. Parterna har nu beslutat att accelerera samarbetet med ytterligare Cloud/Azure anpassning av COSMIC samt utvidgade produktivitetstjänster med Office 365 Teams.

Ett flerårigt teknologisamarbete accelereras nu mellan Microsoft och Cambio i syfte att erbjuda nuvarande och kommande kunder snabbare tillgång till produktinnovation. Nu tas ytterliga steg för att anpassa COSMIC till Microsoft Azure Cloudtjänst. En utveckling som ger stora fördelar vad det gäller leverans av nya tillämpningar till regioner, landsting och kommuner på flera marknader.

Cambios kunder har alla investerat i Microsoft Office 365 vilket ger särskilda fördelar för att trimma utvecklingstider och utvecklingskostnader. Omvärlden och verksamheten ställer idag nya krav på funktionalitet, statistikuttag, kvalitetssäkring, användbarhet och mobila arbetssätt. Det fördjupade samarbetet mellan parterna stärker förmågorna hos både Cambio och Microsoft att erbjuda en innovationsplattform som med AI-stöd och säker hantering av data kan accelerera leveransen av en patientcentrerad vård med optimal tillgång till det senaste evidensbaserade kunskapsstödet.

  • Vi är väldigt glada över vårt växande samarbete med Cambio för att fortsätta skapa nya möjligheter för sjukvården att nå sin fulla potential. Under vårt mångåriga samarbete använder Cambio kraften i våra molntjänster för att utveckla innovativa robusta lösningar för sjukvården som har genererat ett stort intresse, inte bara i Sverige utan även internationellt”, säger Linda Swärd, ansvarig för Microsofts verksamhet inom offentlig sektor på Microsoft.
  • Vi är både stolta och glada över möjligheten att med en framtidssäkrad teknisk plattform arbeta nära Microsofts expertis för att realisera det bästa av två världar. Samarbetet med krav på öppna och standardiserade teknikplattformar öppnar också för en attraktiv leverantörssamverkan där kraven på snabbare tillgång till innovation och medicinsk expertis ökar snabbt. Vi ser idag inga gränser för hur långt detta samarbete kan föra oss och samarbetet bidrar på ett bra sätt till Cambios internationella expansion. Kravet på snabbare och säkrare produktutveckling ser vi väl kan mötas av Microsofts samlade teknologi. Att vår samlade expertis har tillgång till Microsofts senaste teknologi är ett extra plus för våra utvecklare och ger oss möjlighet att ligga i framkant av den tekniska utveckling av vårdinformationssystem säger Tomas Mora Morrison, ansvarig för Produktinnovation på Cambio Healthcare Systems

Om Cambio

Cambio grundades 1993 och har sedan dess levererat heltäckande IT-lösningar för hälso- och sjukvårdsorganisationer. Idag är Cambio ett e-hälsoföretag, som tillhandahåller smarta, pålitliga och användarvänliga lösningar för att förbättra vård, omsorg och patientsäkerhet, med en marknadsledande position i Norden och närvaro i Storbritannien.

Cambio har arbetet med Microsoft under lång tid vilket ger goda möjligheter att nu accelerera utveckling och leverans. Målet med samarbetet är att erbjuda de mest innovativa digitala och heltäckande lösningarna för landsting, regioner och kommuner i Sverige och internationellt.

Om Microsoft

Microsoft grundades 1975 och är ett världsledande teknikföretag som vill hjälpa företag och privatpersoner att nå sin fulla potential. På Microsoft Sverige leder vi marknaden genom våra drygt 600 medarbetare som dagligen arbetar för att göra livet enklare för alla.