Hur vill du att din kontakt med vården ska se ut? Svensk vård och omsorg är inne på en stor förändringsresa. Vi blir fler, vi blir äldre och vi behöver allt mer vård. Med begränsade resurser gäller det verkligen att utnyttja de möjligheter som en digital patientjournal ger.

Möjligheterna är minst sagt många och i mångt och tekniken finns redan. Att som patient kunna sitta hemma i soffan, med sin journal, och föra ett videosamtal med läkaren är idag inte längre bort än din smartphone.

Men det finns fler smarta lösningar: till exempel att kunna chatta direkt med din läkare eller att när du ska boka tid hos vården får du förslag av systemet på tider som matchar med ett annat besök du redan har inbokat. Tänk dig att du inte ens behöver lämna hemmet för att din läkare ska kunna hålla koll på dina värden. Och som vårdgivare, tänk dig att all den information som du har också kan delas med andra vårdgivare som har kontakt med patienten, oavsett huvudman.

De tekniska lösningarna finns idag och kan förverkligas genom journalsystemet Cambio COSMIC, patientappen Min Hälsa och det kliniska beslutsstödet Cambio CDS. Ta del av en inspirerande film om hur Margaretas kontakt med vården ser ut.