Sveriges största leverantör av vårdinformationssystem, Cambio, har avtalat om ett brett samarbete med ImagineCare, Sveriges ledande plattform för egenmonitorering. Cambio integrerar ImagineCare i Cambio COSMIC med visionen att tillsammans skapa nya möjligheter för en förbättrad och effektiviserad vårdcykel.

Cambio COSMIC används idag i 8 svenska regioner och hos en privat vårdgivare. Samtidigt är Cosmic på väg att införas i ytterligare 9 regioner. ImagineCare är redan idag aktiv i två av de regioner som använder Cosmic. Därmed har parterna redan kunnat starta upp samarbetet i dialog med regionföreträdare och börjat anpassa utformningen efter specifika behov och önskemål, så som ett sammanhängande vårdflöde och därmed ett smidigt arbetssätt för personalen.

Oavsett vårdinstans behöver patienten vara huvudperson. Med egenmonitorering som verktyg stärker vi patientsäkerheten och tillgängligheten ytterligare, samtidigt som vi värnar om enkelhet för de som jobbar med våra lösningar dagligen – vård och omsorgspersonal. Vi välkomnar den här typen av innovativa lösningar som passar lika bra för regioner som för kommunal vård och omsorg,

Ulrika Giers, Sverigechef på Cambio

ImagineCares plattform är byggd i Sverige med öppna standarder och är skapad för att vara en samlad lösning för egenmonitorering. Plattformen har redan stöd för flera av de vanligaste kroniska sjukdomsgrupperna, men kan utifrån behov erbjuda monitorering för alla former av sjukdomar, individuella patientbehov och prevention, samt integrera även externa vårdflöden utifrån regionernas önskemål.

Vi har utvecklat en central och hållbar plattform för egenmonitorering som ständigt kan utvecklas utifrån behov, såväl med egna som med andra leverantörers vårdflöden. Det här långsiktiga förhållningssättet delar vi med Cambio och därför är vi extra glada att tillsammans kunna ta egenmonitorering till nästa nivå för vården

Annette Brodin Rampe, CEO på ImagineCare

Cambio ser egenmonitorering som en naturlig och viktig del av sitt erbjudande för att ytterligare förbättra vård och omsorg.

Egenmonitorering står redan högt på agendan och kommer att bli en alltmer självklar del av vården framåt. Därför är vi stolta över att kunna presentera egenmonitorering med en plattform som är modern, öppen och flexibel och som verkligen kommer underlätta personalens vardag för en tryggare vård och omsorg

Johanna Hultcrantz, Produktchef på Cambio

Om egenmonitorering

Egenmonitorering är en tjänst som gör att patienten kan mäta sina värden regelbundet hemifrån med direkt koppling till vården. Med hjälp av Bluetooth-uppkopplad utrustning, till exempel en blodtrycksmätare eller en spirometer, syns resultaten av mätningarna direkt i både patientens app och i vårdgivarens system. Om ett värde skulle vara avvikande kan vårdpersonalen ta kontakt för åtgärd, innan patientens hälsa hinner försämras. Egenmonitorering möjliggör en nära och trygg vård där patienten får ökad tillgänglighet till vården samt ökad insyn i sin vårdplan och sina värden. Vårdgivaren spar tid och kan fokusera på det som betyder mest – patienten.

Om ImagineCare

ImagineCare är ledande inom egenmonitorering, en digital vårdplattform där patienten skickar in sina värden hemifrån med direktkontakt till vårdgivaren via en app. Vår lösning har utvecklats med vårdpersonalen och patienterna i fokus och är en nyckel i omställningen till Nära vård.

Om Cambio

Cambio grundades 1993 och har sedan dess levererat heltäckande IT-lösningar för hälso- och sjukvårdsorganisationer samt verksamhetssystem för kommuner. Idag är Cambio ett e-hälsoföretag, som tillhandahåller smarta, pålitliga och användarvänliga lösningar för att förbättra vård och omsorg. Cambio är en marknadsledande leverantör i Norden med ett heltäckande erbjudande för hela kedjan inom vård och omsorg med målet att erbjuda de mest innovativa digitala lösningarna för regioner och kommuner.