20 år med Cambio COSMIC i Region Uppsala och Region Kronoberg

I år firar journalsystemet Cambio COSMIC 20 år i Region Uppsala och Region Kronoberg. Det är med stolthet och tacksamhet som vi på Cambio firar denna milstolpe tillsammans med de båda regionerna. Tillsammans har vi arbetat för att skapa en säkrare och mer effektiv vård, för användare, invånare och patienter.

”I Region Kronoberg har vi haft förmånen att använda Cosmic i 20 år nu. Det har varit en viktig del av vår digitala infrastruktur och har bidragit till att effektivisera vår vårdhantering ytterligare. Genom gott samarbete med Cambio har vi kunnat möta våra behov och utmaningar på ett konstruktivt sätt, bland annat i form av utvecklad samverkan mellan regionen och omkringliggande kommuner. Vi ser fram emot fortsatt samarbete för att fortsätta förbättra vår vårdleverans”, säger Martin Myrskog, Regiondirektör i Region Kronoberg.

”Under de senaste två decennierna har vi inte bara levererat en teknisk lösning, utan också byggt relationer och utvecklade arbetssätt tillsammans med våra partners. Vi är stolta över att vara en del av svensk sjukvårds historia och ser fram emot att fortsätta bidra till en trygg och effektiv vårdmiljö för alla”, säger Rami Avidan, vd på Cambio.
 

Cambio COSMIC är utvecklat i samarbete med svensk hälso- och sjukvård

Cambio COSMIC är ett journalsystem utvecklat för och tillsammans med svensk hälso- och sjukvård. Vi arbetar nära vårdpersonalen vilket skapar en förståelse för deras utmaningar, samtidigt som vi tar fasta på den senaste utvecklingen inom e-hälsa. Det skapar ett journalsystem som är relevant för vården både idag och i framtiden.

Idag finns Cosmic i åtta regioner och hos Capio st. Göran. Samtidigt pågår ett av Europas största IT-projekt där Cosmic snart ska införas i ytterligare nio regioner för att skapa värde för invånare, vårdpersonal och vårdgivare.

20 år med Cosmic i Region Kronoberg

Journalsystemet Cosmic har funnits i Region Kronoberg i över 20 år. Tillsammans med regionen utvecklar vi svensk hälso- och sjukvård och skapar förutsättningar för ett friskare samhälle.

Cambio Cosmic

Utvecklat i samarbete med svensk hälso- och sjukvård

Antingen stödjer din webbläsare inte javascript, eller är javascript inaktiverat. Denna webbplats fungerar bäst om du aktiverar javascript.