Efter lång väntan ser vi nu fram emot att få träffa er på Vitalis 17–19 maj!

Välkommen till vår fysiska monter där vi kommer finnas tillgängliga för dig som vill ställa frågor, få en demonstration eller bara ta en kopp kaffe för att diskutera framtidens e-hälsa.

Plats       Svenska Mässan, Göteborg
Monter   B04:02
Tid          17–19 maj 2022

Mingelkväll tisdag 17 maj

Cambio medverkar under invigningsminglet på tisdagen med start klockan 17.00. Välkomna till vår monter för att tala med oss och få något gott att dricka med tilltugg.

Dragningar i vår monter

Johanna Hultcrantz – Från data till insikt – förutsättningar och egenskaper

Martin Grundberg – Vikten av öppna system och standardiserad data

Mikael Nyström –  Den svenska openEHR-förvaltningen och Cambio

Pär Holgersson – Nära vård – samverkan mellan region och kommun

Seminarier där Cambio medverkar:

Gemensamma FHIR implementeringar i industrin

Är du intresserad av hur arbetet med FHIR-profiler ser ut i industrin?
Under Vitalis kan du lyssna in på en presentation om hur vi på Cambio samarbetar med en grupp andra leverantörer för att ta fram gemensamma FHIR-profiler. HL7 FHIR är en standard för interoperabilitet inom eHälsa och kan användas för att utbyta data mellan olika hälsoinformationssystem. Standarden i sig är dock för öppen för att kunna implementeras rakt av och behöver därför anpassningar och specifieringar, s.k. FHIR-profiler. Syftet med samarbetet är att enas om gemensamma FHIR-profiler för olika användningsområden för att uppnå så hög interoperabilitet som möjligt i Sverige med hjälp av FHIR.

Cambios representant: Rebecka Hansson, produktägare
Tid: tisdag 17 maj kl.16:00-16:30

Journalen – från vision till verklighet

Under detta panelsamtal ger pionjärerna och initiativtagarna till Journal via nätet en återblick i hur det var från början. En kavalkad av minnen från de första skälvande åren radas upp för att mynna ut i lärdomar om hur  uppnå 1. hur oro hanteras bättre 2. förändringar eller nytolkningar av lagstiftningen 3. bygga systemet, i stort och i smått, 4. visa nyttan. 

Reflektioner kring resan i hur de olika synsätten ensas för att uppnå visionen görs utifrån vårdens verksamheter, digitaliseringens möjligheter, forskningens utmaningar och politikens önskan. Allt för patientens bästa! 

Cambios representant: Maria Pettersson, consulting director
Tid: onsdag 18 maj kl.08:40-09:10

Seminarie om Cambio Cosmic

Nio regioner inför ett gemensamt vårdinformationsstöd

Sussa samverkan består av nio, svenska regioner som tillsammans ska införa ett nytt, gemensamt vårdinformationsstöd vilket bygger på Cosmics grundprodukt. Orsaken till bytet av journalsystem är flera, men framför allt är dagens olika system och verktyg inom vården daterade och behöver bytas ut för att bättre matcha behoven som finns i dag. Sussa samverkan sysselsätter omkring 400 medarbetare som alla bidrar med kunskap och kompetens inför implementeringen om några år. Vårdinformationsstödet bygger på Cambio Cosmic men inkluderar ett antal specialfunktioner samt drift och support av stödet, vilket gör versionen av Cosmic unik för Sussa samverkans regioner. 

Medverkande: Niklas Lindberg, ordförande Sussa Samverkan, Patrik Dahlqvist, Ragnbert Helleday, CMIO, överläkare.
Tid: torsdag 19 maj kl.11:30-12:00


logotype Vitalis

Vitalis är Nordens ledande konferens och mässa kring eHälsa och framtidens vård och omsorg. Här möts representanter ifrån kommun, regioner, privata vårdgivare, myndigheter, akademi och industri för kompetensutveckling, erfarenhetsutbyte och inspiration. Nästa Vitalis arrangeras av Svenska Mässan i Göteborg och går av stapeln den 17-19 maj 2022 på Svenska Mässan + online.

Cambio grundades 1993 och har sedan dess levererat heltäckande IT-lösningar för hälso- och sjukvårdsorganisationer samt verksamhetssystem för kommuner. Idag är Cambio ett e-hälsoföretag som tillhandahåller smarta, pålitliga och användarvänliga lösningar för att förbättra vård och omsorg.