Logotype
Logotype
Logotype

Publicerad: 2017-11-13

Trollhättan Stad väljer ILAB/Cambio för att modernisera verksamhetsstöd

Trollhättan Stad, Omsorgsförvaltningen, har som ambition att förbättra service och kvalitet för medarbetare såväl som invånare. Genom att införa ILAB/Cambios verksamhetssystem Viva vill Trollhättans Stad  förbättra kvalitén i dokumentationen och möjliggöra ett effektivt och tidsbesparande arbetssätt för användarna.

Omsorgsförvaltningen i Trollhättan har ett behov av att modernisera och framtidssäkra sitt verksamhetssystem. Omvärlden och verksamheten ställer idag nya krav på funktionalitet, statistikuttag, kvalitetssäkring, användbarhet och mobilt arbetssätt. Efter upphandling och utvärdering föll valet på Viva som det mest fördelaktiga alternativet. Avtalet är värt upp till 27 miljoner kronor och löper över minst 8 år.

Viva är ett modernt, sammanhållet och komplett system för socialtjänstens, vårdens och omsorgens alla verksamheter och processer. Det är ett processorienterat och flexibelt verksamhetssystem som stöttar användarna och följer med i organisationens verksamhetsutveckling. Genom att använda Viva uppnås ett effektivt arbetssätt och vardagen för användarna förenklas. Funktionaliteten bidrar till att verksamheten kan kvalitetssäkras och hjälper användaren att fatta beslut genom automatiserade processer. Genom olika e-tjänster skapas delaktighet med medborgarna.

– Ett användarvänligt gränssnitt var en av de viktigaste punkterna i upphandlingen. Vi vill förbättra kvalitén i dokumentationen och möjliggöra ett effektivt och tidsbesparande arbetssätt för våra ca. 2000 användare. ILAB hade en röd tråd vid utvärderingen och fick goda omdömen för Viva:s användarvänlighet, funktionalitet och utvecklingsförmåga säger Eva Adriansson, IT-samordnare på Trollhättans stad. Just utvecklingsförmåga har varit en viktig del i utvärderingen. ILAB har en god utvecklingsförmåga som präglas av kunddriven utveckling och nationella initiativ. Att ILAB sedan en tid är en del av Cambio Healthcare Systems ger dem dessutom ökade resurser, ny kompetens och samarbete med hälso- och sjukvården vilket ger oss en stor trygghet i programmets fortsatta utveckling fortsätter Eva Adriansson.

– Vi är glada att vi får möjlighet att bidra till att uppfylla de mål som Trollhättan satt upp för sin verksamhet. Medarbetarna kommer få tillgång till ett modernt arbetsverktyg som bland annat ger möjlighet att arbeta via dator, läsplatta eller smartphone. Invånarna kommer också kunna bli mer delaktiga i sin process genom de invånartjänster vi erbjuder. Vi på Cambio/ILAB är mycket glada och stolta att ha blivit utvald som leverantör och ser fram mot vårt kommande samarbete i denna digitala resa säger Pär Holgersson, VD på ILAB.

För mer information vänligen kontakta:
Pär Holgersson par.holgersson@ilab.se , Mobil: 070-55 44 231

Om ILAB/Cambio: Cambio grundades 1993 och har sedan dess levererat heltäckande IT-lösningar för hälso- och sjukvårdsorganisationer. Idag är Cambio ett e-hälsoföretag, som tillhandahåller smarta, pålitliga och användarvänliga lösningar för att förbättra vård och patientsäkerhet, med en marknadsledande position i Norden och närvaro i Storbritannien. 2016 förvärvades ILAB AB, en ledande leverantör av kommunala verksamhetssystem. Därmed är Cambio en marknadsledande leverantör med ett heltäckande erbjudande för hela kedjan inom vård och omsorg med målet att erbjuda de mest innovativa digitala lösningarna för landsting, regioner och kommuner.

 

 

Cambio avsändare bild

Dela med dig av sidan

Cambio Healthcare System

SWE | ENG | DK


Logotype

Cambio grundades 1993 och har sedan dess levererat heltäckande IT-lösningar för hälso- och sjukvårdsorganisationer. Idag är Cambio ett e-hälsoföretag, som tillhandahåller smarta, pålitliga och användarvänliga lösningar för att förbättra vård och patientsäkerhet, med en marknadsledande position i Norden och närvaro i Storbritannien vilket inkluderar mer än 100.000 användare. Vi är engagerade i att förbättra hälso- och sjukvården samt patientsäkerheten.
Följ oss på:
FacebookInstagram
Contact us:
Phone Mail Map