Logotype
Logotype
Logotype

Publicerad: 2017-12-04

Möt Sabina, tidigare YP-deltagare och nu testare på Cambio

Cambio Young Professionals är ett program för oerfarna men väldigt drivna systemvetare, ingenjörer, medicinska informatiker, kognitionsvetare eller motsvarande som är intresserade av en framtid hos oss inom sina respektive specialistområden. Programmet 2016 bestod av 13 engagerade deltagare som brinner för att skapa nytta för vård och patienter. Nu har vi träffat några av dem igen för att höra hur de ser på programmet och sitt arbete idag. Här berättar Sabina Jansson om sina erfarenheter av programmet och vad hon arbetar med idag.

Vad & Vart har du studerat?
Civilingenjör i Medicinsk Teknik på Linköpings Universitet.

Varför sökte du till programmet?
Dels p g a intresset för Cambio som företag, som väcktes under en arbetsmarknadsdag på universitetet. Mina kriterier var att jag ville ha ett meningsfullt jobb där jag fick jobba med teknik inom medicin och det kunde Cambio erbjuda. Sen lockade programmet extra mycket då jag såg det både som en bra övergång från studierna och en ordentlig skjuts in på företaget och arbetslivet.

Berätta lite om rekryteringsprocessen
Rekryteringsprocessen upplevde jag som snabb, seriös och effektiv. Efter att ha gått vidare från första ansökan med CV och personligt brev fick jag genomföra några test hemifrån på datorn. Nästa steg var en hel eftermiddag där jag fick träffa alla andra sökande. En eftermiddag fyllt av mingel, gruppdynamikstest, individuell uppgift och snabbintervju. Det var roligt! Sista steget var en längre intervju och sen var det klart.

Vilka förväntningar hade du på programmet?
Jag förväntade mig ett intensivt program med informationskorvstoppning i hjärnan (likt studietiden) tillsammans med ett härligt gäng av andra nyexaminerade kollegor i programmet. Förväntningen var även att detta skulle leda till ett kunskapsmässigt försprång om produkten, COSMIC.

Hur var programmet upplagt?
Programmet innehöll föreläsningar om Cambio som företag, utbildningar i COSMIC som produkt, individuell uppgift i syfte av att förstå produkten, utbildning i krav och en resa till Sri Lanka för att möta våra kollegor i Colombo.

Vad var det mest oväntade med programmet?
För mig var det oväntat hur många engagerade kollegor som var involverade i programmet och vilket stort kontaktnät över företaget det resulterade i. Det hade jag inte förväntat mig. I efterhand har det även varit mycket fördelaktigt att ha lärt känna alla i programmet, då vi idag jobbar i olika roller på Cambio.

Vad var bra med programmet?
Att både få lära sig så mycket om produkten och företaget, men även att konstant knyta kontakter över företagets olika delar och ända bort till Sri Lanka. Inte att försumma hur kul vi inom programmet hade det tillsammans!

Vad arbetar du med idag?
Idag jobbar jag som testare. Det innefattar arbetsuppgifter som att försöka ta sönder produkten för att hitta buggar, delta i nya utvecklingsprojekt och automatisera manuella tester.

Vilka utvecklingsmöjligheter har du fått via programmet?
Som testare är det är viktigt att förstå produkten, därför ser jag det som en klar fördel att jag fick en så bred COSMIC-kunskap redan från start. Men även att jag hann skapa upp ett brett kontaktnät, då jag kommunicerar med många olika kollegor varje dag.

Varför är Cambio bra som arbetsgivare?
På Cambio jobbar det massor av härliga människor och vi jobbar alla med något meningsfullt. Jag ser det även som en klar styrka att det finns möjligheter att ”sadla om” inom företaget då Cambio erbjuder många olika arbetsroller.

Cambio avsändare bild

Dela med dig av sidan

Cambio Healthcare System

SWE | ENG | DK


Logotype

Cambio grundades 1993 och har sedan dess levererat heltäckande IT-lösningar för hälso- och sjukvårdsorganisationer. Idag är Cambio ett e-hälsoföretag, som tillhandahåller smarta, pålitliga och användarvänliga lösningar för att förbättra vård och patientsäkerhet, med en marknadsledande position i Norden och närvaro i Storbritannien vilket inkluderar mer än 100.000 användare. Vi är engagerade i att förbättra hälso- och sjukvården samt patientsäkerheten.
Följ oss på:
FacebookInstagram
Contact us:
Phone Mail Map