Logotype
Logotype
Logotype

Publicerad: 2017-11-27

Möt Anna, deltagare i YP-programmet 2016

Cambio Young Professionals är ett program för oerfarna men väldigt drivna systemvetare, ingenjörer, medicinska informatiker, kognitionsvetare eller motsvarande som är intresserade av en framtid hos oss inom sina respektive specialistområden. Programmet 2016 bestod av 13 engagerade deltagare som brinner för att skapa nytta för vård och patienter. Nu har vi träffat några av dem igen för att höra hur de ser på programmet och sitt arbete idag. Först ut är Anna Hagman. Här berättar hon om varför hon sökte programmet och vad hon arbetar med på Cambio idag.

Vad & Vart har du studerat?
Civilingenjör i Medicinsk Teknik, KTH

Varför sökte du till programmet?
Jag gjorde mitt examensarbete inom ett digitaliseringsprojekt för svenska hälso- och sjukvården. Det var därigenom jag fick upp ögonen för Cambio, och så fort jag fick höra om programmet var det en självklarhet att söka. Jag lockades framförallt av tanken att vara en del av ett team med andra nyutexaminerade personer med annan bakgrund – men som brinner för samma utmaningar som jag gör.

Berätta lite om rekryteringsprocessen
Rekryteringsprocessen var bra och kändes genomtänkt. Vi fick göra tester på distans och sedan hade vi en rekryteringsdag där vi fick göra uppgifter både individuellt och i grupp. Jag visste tidigt i processen vilken typ av roll jag ville ha och jag fick goda möjligheter att förmedla det till de som intervjuade mig.

Vilka förväntningar hade du på programmet?
Jag såg fram emot att lära mig mer om e-Hälsa överlag och om Cambio och våra lösningar mer specifikt. Dessutom förväntande jag mig en rolig höst med nya kollegor.

Hur var programmet upplagt?
Vi började hösten med föreläsningar om allt från vård och e-Hälsa i Sverige, till hur olika roller arbetar inom företaget. Föreläsningarna varvades med utbildningar inom t.ex. COSMIC, kravmetodik och design. Vi var även i Colombo i några veckor där vi fick möjlighet att träffa och arbeta med fler kollegor. Parallellt med detta jobbade vi med ett democase som gick ut på att konfigurera COSMIC och fullfölja ett vårdflöde. Det var ett roligt och utmanande sätt att lära sig COSMIC – men också en bra chans att lära känna personer på företaget. Vi hade även dagar då vi jobbade i våra tilltänkta team.

Vad var det mest oväntade med programmet?
Jag hade som sagt förväntat mig en rolig höst med nya kollegor. Men jag hade inte väntat mig en sådan familjär stämning som det är på Cambio.

Vad var bra med programmet?
Något jag verkligen uppskattade med programmet var dess bredd. På ett halvår blev vi experter på att konfigurera olika moduler och nätverka med olika experter. Tack vare programmet har jag en trygg grund att stå på, och kompetens inom diverse produktområden som jag inte hade haft om jag kastats direkt in i mitt nuvarande arbete.

Vad arbetar du med idag?
Jag jobbar som kravägare på Business Unit Sweden. Sedan programmet tog slut har jag bl.a. kravställt en ambulansintegration som gör det möjligt att skicka information från ett externt ambulansjournalsystem till COSMIC. Just nu jobbar jag med en integration för monitorering i hemmet, samt en nationell lösning för hälso- och sjukvårdsintyg.

Vilka utvecklingsmöjligheter har du fått via programmet?
Efter programmet har jag bred kunskap inom våra produktområden och ett stort nätverk som spänner över hela företaget. Jag har fått det stöd jag behöver för att kunna kompetensutvecklas i snabb takt. Jag känner också att jag har förtroendet att efter kort tid bidra och ta för mig i nya projekt.

Varför är Cambio bra som arbetsgivare?
Jag är glad över att Cambio har valt att satsa på oss som kommer direkt från universitetet – som är drivna och vill bidra till digitaliseringen. Dessutom är det en väldigt härlig stämning på företaget, jag har roligt på jobbet varje dag.

Cambio avsändare bild

Dela med dig av sidan

Cambio Healthcare System

SWE | ENG | DK


Logotype

Cambio grundades 1993 och har sedan dess levererat heltäckande IT-lösningar för hälso- och sjukvårdsorganisationer. Idag är Cambio ett e-hälsoföretag, som tillhandahåller smarta, pålitliga och användarvänliga lösningar för att förbättra vård och patientsäkerhet, med en marknadsledande position i Norden och närvaro i Storbritannien vilket inkluderar mer än 100.000 användare. Vi är engagerade i att förbättra hälso- och sjukvården samt patientsäkerheten.
Följ oss på:
FacebookInstagram
Contact us:
Phone Mail Map