Logotype
Logotype
Logotype

Publicerad: 2017-12-11

Martin, tidigare YP-deltagare, berättar om hur det är att arbeta på Cambio

Cambio Young Professionals är ett program för oerfarna men väldigt drivna systemvetare, ingenjörer, medicinska informatiker, kognitionsvetare eller motsvarande som är intresserade av en framtid hos oss inom sina respektive specialistområden. Programmet 2016 bestod av 13 engagerade deltagare som brinner för att skapa nytta för vård och patienter. Nu har vi träffat några av dem igen för att höra hur de ser på programmet och sitt arbete idag. Här berättar Martin Nielsen om sina erfarenheter av YP-programmet och vad han gör på Cambio idag.

Vad & Vart har du studerat?
Systemvetenskap med inriktning mot systemutveckling vid Linköpings Universitet.

Varför sökte du till programmet?
Jag tyckte att Cambio verkade som ett intressant företag eftersom de arbetar med system för sjukvården. Det vill säga, arbetar med något som verkligen gör skillnad och är till nytta för samhället. Young Professionals programmet sökte jag till då jag kände att det kunde vara en riktigt bra start på karriären och ge en gedigen introduktion till företagets verksamhet.

 

Berätta lite om rekryteringsprocessen
Efter att personligt brev och CV skickats in, blev jag informerad om att jag hade gått vidare i processen, vilket innebar att jag då skulle genomföra en del tester över internet. Efter testerna gick jag vidare till gruppintervjuer där vi de sökande som team skulle lösa några problem. Detta följdes av traditionella individuella intervjuer och slutligen blev jag anställd.

Vilka förväntningar hade du på programmet?
Jag förväntade mig att få se stora delar av verksamheten och få en introduktion till hela affärsverksamheten.

Hur var programmet upplagt?
Programmets tid var uppdelad mellan föreläsningar om COSMICs olika moduler och olika delar av företagets funktioner, tid för att introduceras till den roll jag skulle ha efter programmet samt tid att genomföra en större uppgift vi hade tilldelats i början av programmet.

Vad var det mest oväntade med programmet?
Jag blev förvånad över hur mycket Cambio satsar på programmet och dess deltagare samt hur mycket de ger för att programmet ska bli så givande som möjligt.

Vad var bra med programmet?
Programmet gav en bra inblick i stora delar av företaget och systemet som jag nu jobbar med. Detta gör att man både har goda kontakter inom företaget och att man har kunskap om hur systemet fungerar i stort vilket gör det vardagliga lättare.

Vad arbetar du med idag?
Jag arbetar idag som front-end utvecklare och sysslar mest med HTML5 och Javascript programmering.

Vilka utvecklingsmöjligheter har du fått via programmet?
Det har gett min karriär på Cambio en kickstart och gett mig breda kunskaper inom hela Cambios verksamhet.

Varför är Cambio bra som arbetsgivare?
För det första är Cambio en bra arbetsgivare för att de bidrar till ett bättre samhälle genom att försöka förbättra arbetet i vården. Jag gillar också stämningen på företaget, det är högt i tak, allas idéer och förslag tas på allvar, det är enkelt att bli hörd. Alla får chansen att utvecklas och det är helt enkelt både givande och roligt att åka till jobbet varje dag.

Cambio avsändare bild

Dela med dig av sidan

Cambio Healthcare System

SWE | ENG | DK


Logotype

Cambio grundades 1993 och har sedan dess levererat heltäckande IT-lösningar för hälso- och sjukvårdsorganisationer. Idag är Cambio ett e-hälsoföretag, som tillhandahåller smarta, pålitliga och användarvänliga lösningar för att förbättra vård och patientsäkerhet, med en marknadsledande position i Norden och närvaro i Storbritannien vilket inkluderar mer än 100.000 användare. Vi är engagerade i att förbättra hälso- och sjukvården samt patientsäkerheten.
Följ oss på:
FacebookInstagram
Contact us:
Phone Mail Map