Logotype
Logotype
Logotype

Publicerad: 2017-12-18

Erica började som Young Professional och arbetar nu som verksamhetskonsult på Cambio

Cambio Young Professionals är ett program för oerfarna men väldigt drivna systemvetare, ingenjörer, medicinska informatiker, kognitionsvetare eller motsvarande som är intresserade av en framtid hos oss inom sina respektive specialistområden. Programmet 2016 bestod av 13 engagerade deltagare som brinner för att skapa nytta för vård och patienter. Nu har vi träffat några av dem igen för att höra hur de ser på programmet och sitt arbete idag. Här berättar Erica Månsson om sina erfarenheter av YP-programmet och sitt nuvarande arbete som verksamhetskonsult på Cambio

Vad & Vart har du studerat?
Industriell ekonomi, Linköpings universitet

Varför sökte du till programmet?
Jag tycker att Cambio tillhör en väldigt spännande bransch som verkligen är på väg framåt i utvecklingen och sedan att få gå ett program som inkörsport är ju en fantastisk möjlighet.

Berätta lite om rekryteringsprocessen
Rekryteringsprocessen var rolig och varierande. Den innehöll både digitala tester, en eftermiddag med olika övningar samt en längre slutintervju.

Vilka förväntningar hade du på programmet?
Att jag skulle få lära mig väldigt mycket om företaget och våra produkter och att jag efter programmet skulle känna mig redo att börja jobba ”på riktigt”. Jag hoppades också på att få knyta kontakter och lära känna tidigare deltagare i programmet.

Hur var programmet upplagt?
Programmet bestod främst av utbildningar av de stora modulerna inom COSMIC, både funktionella men även avancerade utbildningar. Parallellt med detta pågick en föreläsningsserie med varierande innehåll som olika personer inom företaget höll i. Vi hade även under programmet en pågående uppgift att konfigurera en helt tom COSMIC-miljö för att i slutet av programmet kunna dema ett patientflöde i denna. Vi fick även resa till Sri Lanka för att lära känna våra kollegor där och uppleva hur de jobbar, vilket var väldigt lärorikt.

Vad var det mest oväntade med programmet?
Det var nog att vi just fick vara på Sri Lanka tillsammans i tre veckor, det var ett äventyr vi aldrig glömmer. Men samtidigt var det oväntat att vi under hela programmet fick tid att faktiskt lära oss mycket utan press och vi hade tid för att knyta kontakter och lära känna kollegor och företaget på riktigt.

Vad var bra med programmet?
Jag tycker det var bra att det var ett varierande innehåll och arbetssätt. Fantastiskt roligt att vi fick tillbringa tre veckor på Sri Lanka. Programmet gav verkligen en bred grund och förståelse.

Vad arbetar du med idag?
Jag arbetar som verksamhetskonsult. Det innebär att man arbetar direkt mot
våra kunder och hjälper dem exempelvis med konfigurering, verksamhetsanalyser eller utbildningar. Efter programmet har jag också arbetat med en del interna projekt, både som projektdeltagare och delprojektledare, som varit väldigt spännande och lärorika.

Vilka utvecklingsmöjligheter har du fått via programmet?
Programmet gav mig en bred kunskap och en helhetsbild av våra produkter vilket gör att jag kan ta mig an väldigt många olika uppgifter och roller inom företaget.

Varför är Cambio bra som arbetsgivare?
Cambio tar hand om sina nyanställda och alla som jobbar på Cambio är trevliga och hjälpsamma. Man har möjligheten att planera sin egen tid och här råder verkligen frihet under ansvar. Jag tycker även att företaget vågar släppa fram personer som vill utvecklas och tar vara på sina medarbetare.

Cambio avsändare bild

Dela med dig av sidan

Cambio Healthcare System

SWE | ENG | DK


Logotype

Cambio grundades 1993 och har sedan dess levererat heltäckande IT-lösningar för hälso- och sjukvårdsorganisationer. Idag är Cambio ett e-hälsoföretag, som tillhandahåller smarta, pålitliga och användarvänliga lösningar för att förbättra vård och patientsäkerhet, med en marknadsledande position i Norden och närvaro i Storbritannien vilket inkluderar mer än 100.000 användare. Vi är engagerade i att förbättra hälso- och sjukvården samt patientsäkerheten.
Följ oss på:
FacebookInstagram
Contact us:
Phone Mail Map