Logotype
Logotype
Logotype

Publicerad: 2016-12-05

Cambio Healthcare Systems AB förvärvar ILAB för att skapa regionala vård- och omsorgslösningar

Cambio, marknadsledare inom vårdinformationssystem för landsting och regioner, förvärvar ILAB, en ledande leverantör av heltäckande lösningar för kommunal vård och omsorg. Tillsammans kommer Cambio och ILAB att kunna erbjuda helhetslösningar inom hälsa, vård och omsorg för regioner.

Enligt ledande expertis* finns den största effektiviseringspotentialen för svensk vård i att integrera vårdkedjan mellan kommuner och landsting. En annan trend är att vården flyttar närmare patienter och brukare vilket medför att behovet av heltäckande lösningar ökar. För att möta det behovet avser Cambio och ILAB att integrera sina produktsviter för att skapa ett obehindrat informationsflöde mellan kommuner och landsting. ILAB blir ett helägt dotterbolag till Cambio och samtliga 15 medarbetare följer med i förvärvet och fortsätter sin ordinarie verksamhet.

– Cambio och ILAB är en perfekt kombination, säger Peter Gille, VD för Cambio Healthcare Systems AB. Tillsammans kan vi erbjuda en lösning för hälsa, vård och omsorg inom kommuner och landsting (regioner). Integrerad vård och patientinformation gör det möjligt att lösa den stora utmaning som vården i Sverige står inför. Det kommer att kunna medföra stora effektiviseringar för regionerna och en bättre och säkrare vård och omsorg för patienter och brukare. Vi är glada över att välkomna 15 nya medarbetare som tillför Cambio kompletterande specialistkompetens.

– Med Cambio får vi en stabil ägare som precis som vi är ett produktbolag, menar Fredrik Oswaldson, VD för ILAB. Vi ser också stora möjligheter att snabbt kunna använda varandras lösningar vilket kommer att ge våra kunder stora fördelar. T ex har Cambio väl utbyggda lösningar för e-tjänster mot nationell infrastruktur medan ILAB har intressanta lösningar för vård i hemmet av äldre.

* Enligt Göran Stiernstedt, Slutbetänkande av ”En nationell samordnare för effektivare resursutnyttjande inom hälso och sjukvården, Effektiv vård”, SOU 2016:2, samt rapporten ”Värdet av digital teknik i den svenska vården”, juni 2016, från konsultbolaget McKinsey & Company.

 

ILAB

ILAB startades 2001 och har idag 15 anställda. ILAB arbetar med utveckling, införande och support av den egenutvecklade mjukvaran Viva. Våra kunder är kommuner, landsting och universitet. För närvarande används Viva av drygt 30 000 användare i 30 av Sveriges kommuner. www.ilab.se

Cambio avsändare bild

Dela med dig av sidan

Cambio Healthcare System

SWE | ENG | DK


Logotype

Cambio grundades 1993 och har sedan dess levererat heltäckande IT-lösningar för hälso- och sjukvårdsorganisationer. Idag är Cambio ett e-hälsoföretag, som tillhandahåller smarta, pålitliga och användarvänliga lösningar för att förbättra vård och patientsäkerhet, med en marknadsledande position i Norden och närvaro i Storbritannien vilket inkluderar mer än 100.000 användare. Vi är engagerade i att förbättra hälso- och sjukvården samt patientsäkerheten.
Följ oss på:
FacebookInstagram
Contact us:
Phone Mail Map