Logotype
Logotype
Logotype

Publicerad: 2016-04-05

Vitalis 2016

Se intervjun med Peter Gille, VD på Cambio Healthcare Systems, under Vitalis. Peter berättar om marknaden, trender och framtiden, hur vi kan öka patientmedverkan, samverkan med kunder och partners mm.

 

TORSDAG 7 APRIL

Dag tre på Vitalis närmar sig sitt slut och det börjar bli dags att plocka ner montern för denna gång. Lite trött i fötterna är man men samtidigt otroligt glad och full av energi över den enorma respons vi har fått under dessa dagar. Det har verkligen varit roligt att se vilket engagemang det finns kring e-hälsofrågorna, hur vi ska möta framtidens vårdbehov och uppfylla både invånarnas förväntningar och verksamhetens behov.

En viktig del av detta är att möjliggöra patientmedverkan via hemmonitorering som för oss innebär att låta patienter utföra mätningar i hemmet och de värden som framkommer rapporteras direkt in i Cambio COSMIC. Vi arbetar just nu med ett pilotförsök på Hjärtsviktsenheten i Enköping där patienter med hjärtsvikt dagligen mäter vikt och blodtryck och värdena överförs per automatik från hemmet in i Cambio COSMIC. Idag berättade vi bland annat om detta på vår monterscen, ett mycket välbesökt seminarium.

Igår nämnde jag att vi hade äran att ha Region Kronoberg i vårt monterprogram, de berättade om hur de sedan flera år arbetar med ett gemensamt vårdinformationssystem för all slutenvård och primärvård och majoriteten av den kommunala sjukvården (HSL), inklusive skolhälsovården. Idag skriver Dagens Medicin om regionens arbete med kompletta digitaliserade vårdkedjor över vårdgivargränserna. Fem av åtta kommuner använder Cambio COSMIC och nu sköts merparten av den tidigare papperskommunikationen i stället med systemets chattfunktion Link. Samma sak gäller för kommunikationen mellan sluten- och primärvården. Läs mer här.

Avslutningsvis vill jag passa på att tacka alla kunder och kontaktpersoner – nya och gamla – som besökt oss under Vitalis och alla våra duktiga medarbetare på Cambio som möjliggjort våra insatser under mässan!

Vi kommer tillbaka nästa år!

Hälsningar Peter

 

ONSDAG 6 APRIL

Tiden går fort när man har roligt, ännu en dag fylld med spännande möten och diskussioner är till ända. Dag två på Vitalis har nästan varit ännu mer intensiv än tisdagen, vi har haft otroligt många möten och samtal och våra miniseminarier i montern har varit en succé! Idag har vi bland annat kunnat lyssna till Region Kronoberg som sedan flera år arbetar med ett gemensamt vårdinformationssystem för all slutenvård och primärvård och majoriteten av den kommunala sjukvården (HSL), inklusive skolhälsovården. Lösningen har gett ett tätt samarbete mellan de olika aktörerna och har bland annat lett till att Region Kronoberg har betydligt färre utskrivningsklardagar än det nationella medeltalet.

Vi har även presenterat vår satsning för att ytterligare stärka de förmågor som behövs för att genomföra stora processförändringar i samband med införande eller uppgradering av vårdinformationssystem. Ninna Olsson, ansvarig för Konsultverksamheten på Cambio, berättade om tre aktuella satsningar som vi gör för att uppnå ökad kvalitet, verksamhetsnytta och mer framgångsrika verksamhetsförändringar: e-Learning, Early-Adopter-Program (EAP) och Cambio Delivery Methods.

Den svenska regeringen har ju som målsättning att Sverige ska vara bäst i världen på e-hälsa år 2025 och jag tror att det krävs ett nära samarbete mellan kunder och leverantörer för att uppnå detta och för att säkra behovet av kontinuerlig innovation. Vitalis är ett av forumen där aktörerna får en chans att träffas och diskutera hur vi tillsammans ska nå målet, och vi på Cambio vill självklart vara en del av detta.

Nu laddar vi för sista dagen på mässan, än en gång välkomna tillbaka imorgon, du hittar som vanligt vårt monterprogram här nedan och för er som inte är i Göteborg – besök oss gärna på sajten, här lägger vi ut våra reflektioner varje eftermiddag.

Hälsningar Peter

 

TISDAG 5 APRIL

Så var första dagen genomförd på årets Vitalis, den stora konferensen om e-Hälsa som arrangeras varje år på svenska mässan i Göteborg. Cambio är som vanligt på plats med en monter i utställningen, seminarier i huvudprogrammet och många nätverkande Cambio-medarbetare i vimlet.

Nu pustar vi ut en stund i montersofforna och ser tillbaka på en mycket intensiv och lyckad dag som avslutades med ett mycket trevligt mingel i vår monter. Vi har haft fem välbesökta seminarier i montern, varav ett av det mest intressanta handlade om hur Region Jämtland/Härjedalen bytte sitt vårdinformationssystem samtidigt i Sveriges första ”Big Bang”-införande – bokstavligt talat över en natt. Talare var Marit Nilsson, IT-chef i Region Jämtland/Härjedalen, och det var otroligt spännande att höra henne berätta om hur det gick till.

Dessutom hade vi äran att få besök av Michael Matthews, Obamas eHälsosändebud, via Beam i samarbete med Blue Ocean Robotics Sweden AB. Michael berättade om hur de lyckats få 112 olika vårdsystem att samarbeta – sammanlagt 120 miljoner amerikanska vårdjournaler. Michael fick även en rundtur på mässgolvet genom roboten från Ocean Robotics, den väckte en hel del uppmärksamhet när den rullade fram bland montrarna.

Det händer mycket på området e-hälsa just nu. Utvecklingen inom digitala verktyg i vården är mycket intressant att följa – de sparar resurser åt samhället samtidigt som patienterna kan bli mer delaktiga i sin behandling. Jag tror att sjukvården kommer att behöva gå samma väg som bankerna har gjort med mer och mer självbetjäning för att skapa effektivisering och kundnytta.

Vitalis handlar om detta och mer därtill, för mig och oss på Cambio är det viktigt att vara här och nätverka och delta i utvecklingen – och samtidigt passa på att visa alla våra nyheter som skapar nytta hos våra kunder. I montern visar vi bland annat verksamhetsnära analysverktyg integrerat i Cambio COSMIC, hantering av videomöten med patienter, helt integrerat i Cambio COSMIC, mobilt applikationsstöd med fokus på patienten och mycket mer. Välkomna tillbaka imorgon, du hittar vårt monterprogram här på cambio.se och för er som inte är i Göteborg – besök oss gärna på sajten, här lägger vi ut våra reflektioner varje eftermiddag.

Hälsningar Peter Gille

Cambio avsändare bild

Dela med dig av sidan

Cambio Healthcare System

SWE | ENG | DK


Logotype

Cambio grundades 1993 och har sedan dess levererat heltäckande IT-lösningar för hälso- och sjukvårdsorganisationer. Idag är Cambio ett e-hälsoföretag, som tillhandahåller smarta, pålitliga och användarvänliga lösningar för att förbättra vård och patientsäkerhet, med en marknadsledande position i Norden och närvaro i Storbritannien vilket inkluderar mer än 100.000 användare. Vi är engagerade i att förbättra hälso- och sjukvården samt patientsäkerheten.
Följ oss på:
FacebookInstagram
Contact us:
Phone Mail Map